Etimologie- bunatate, cea buna (greaca)

Sarbatoare- 5 februarie

Agata este o persoana care vrea ca pacea si armonia sa domneasca mereu in sanul familiei si in anturajul sau. Tensiunile, stresul sau neintelegerile nu au deci ce sa caute in viata sa.

Cuvantul de ordine atunci cand vine  vorba despre Agata- justitie. Pentru ea este foarte important sa « dea Cezarului ce e al Cezarului ».

Agata este o fire foarte constiincioasa, discreta si cea mai placuta companie. Are un simt innascut al datoriei si al organizarii. Se simte foarte bine in societate si trasnmite peste tot pe unde merge optimismul sau.

Agata este foarte atrasa de estetica lucrurilor. Se va orienta deci inspre meserii din domeniul artei, al designului sau al arhitecturii.

Agata este o intelectuala care adora sa analizeze totul. Nimic nu ii scapa. Astfel ca se va orienta si inspre meserii din domeniul stiintific pentru a–si astampara aceasta sete si pasiune.

Agata se va simti cel mai bine si in domeniul afacerilor. Este foarte ambitioasa si interesata si de aspectul material al anumitor meserii care i s-ar potrivi ca o manusa. Este atrasa si de domeniile medicale si paramedicale deoarece este preocupata de bunastarea celor din jur si vrea mereu sa ajute.

Agata detesta insa schimbarile si tine foarte mult la obiceiurile sau la rutina sa. Nu lasa deci pe nimeni sa ii bulverseze paradisul perfect. Se va simti cel mai bine in rutina si va face orice sa se tina cat mai departe de schimbari. Este de parere ca obiceiurile bune sunt cele care te ajuta sa avansezi in viata.

Agata este si o fire mai strangatoare care nu vrea sa risipesca banii ci sa ii dea doar pe lucruri utile.

Melancolia si fragilitatea pe care le degajeaza Agata fac parte din farmecul sau si barbatii sunt topiti dupa ea. Dar pentru unii poate sa reprezinte femeia ideala si altii pot sa se simta agasati din aceasta cauza. Problema cea mai mare a Agatei insa este ca se simte atrasa de barbatii care sunt mai distanti fata de ea. Are nevoie insa de o adevarata relatie, de atentie si de romantism. Dar cand este foarte indragostita este foarte posesiva.

Lasă un răspuns