Perioada medievala este cea mai fascinanta si mai fabuloasa atat din punct de vedere istoric cat si din punct de vedere inspirational. Pentru ca Evul Mediu ofera o bogatie imensa atunci cand vine vorba despre cele mai frumoase nume pentru copilul tau.

Care sunt deci cele mai frumoase nume inspirate de Evul Mediu pe care ar trebui sa le alegi?

Alienor. Frumoasa si puternica Alienor de Aquitania a influentat foarte tare istoria Evului Mediu. Un nume care in greaca inseamna compasiune.

Aurora. Un nume nobil si demn, care vine din latina, unde inseamna « aur ». In cultura populara este numele unei delicate printese, Frumoasa din padurea adormita cu alte cuvinte.

Arthur. Celebrul personaj din romanele cavaleresti care este inconjurat de acestia la masa rotunda este si azi un nume foarte popular si modern.

Arnaut. Versiunea medievala a numelui Arnaud, acest nume plin de noblete inseamna « vultur » si « guverantor » in limba germana.

Roland, cantecul lui Roland este unul din cele mai frumoase din literatura veche. O epopee eroica foarte populara care vorbeste despre lumea cavalerilor. Numele vine din limba germana si are o semnificatie foarte patriotica, insemnand « gloria tarii ».

Pierrick. Pierre este un nume de origine franceza, foarte popular, dar varianta sa veche Pierrick a disparut. Este insa un nume foarte fermecator, care are o semnificatie foarte draguta- pietricica.

Bartolomeu. Bartolomeu este un alt nume vechi extrem de rar, un nume de sfant si un nume biblic. In ebraica inseamna fiul lui Tolomai.

Jeanne. Atunci cand auzim acest nume, ne gandim imediat la celebra Jeanne d’ Arc, cu destinul sau tragic dar cu un curaj si o puritate demne de toata admiratia. Jeanne d’Arc este si o eroina de legenda care a marcat istoria, un nume ideal deci pentru cele mai curajoase fetite.

Eulialie. Numele de Eulalie este un nume foarte dulce si foarte original care se pare ca este din nou din ce in ce mai popular in randul celor care vor sa dea un nume rar fetitelor.

Clotilde. Clotilde este un nume foarte frumos de origine franceza si germanica, ideal pentru fetitele hotarate si pline de vitalitate.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns