Povestile de animatie produse de compania Walt Disney ne-au incantat copilaria. Odata ajunsi la varsta matura, filmele de animatie Disney reprezinta o veritabila sursa de inspiratie pentru noi, ca viitori parinti. Am intocmit pentru toti cei care isi doresc sa pastreze desenele animate vesnic in amintire un top al numelor inspirate de minunatele povesti Disney.

Ella (Cenusareasa). Personajul Cenusareasa care ne este atat de familiar a fost inspirat dintr-un basm al lui Charles Perrault. In 1950 a aparut prima versiune animata a celor de la Disney. Intr-un film mai recent, aparut in 2015, Cenusareasa poarta numele de Ella. Ella, care inseamna „stralucirea soarelui” in limba greaca se afla pe primul loc in topul numelor inspirate de povesti Disney.

Alice. Basm scris de Lewis Carrol in 1865, Alice in tara minunilor a cunoscut o adaptare in 2016, Alice trough the looking glass. Alice este un prenume germanic ce semnifica „nobil, onorabil”. Actualmente, Alice face parte din topul numelor preferate de parinti.

Aurora. Film de amimatie Disney lansat in 1959, Frumoasa din padurea adormita este o adaptare a basmului cu acelasi nume apartinand lui Charles Perrault si Fratilor Grimm. In 2014, filmul revine in atentia publicului odata cu lansarea filmului Maleficent, despre o vrajitoare malefica care arunca un blestem asupra Aurorei. Numele de Aurora semnifica „din aur” in latina.

Ariel. In 1989 descopeream pe micile ecrane Mica Sirena, film de animatie produs de compania Disney. Acest film este inspirat din basmul omonim scris de Hans Christian Andersen, publicat in 1836. Ariel este un prenume de origine ebraica si semnifica „leul lui Dumnezeu”, un nume mentionat de Vechiul Testament drept un nume simbolic pentru Ierusalim.

Bella. Desenele animate ale anului 1991 sunt cu siguranta Frumoasa si Bestia. Prenumele original, Belle este un derivat al prenumelui Bella si semnifica „Dumnezeu este milostiv” in ebraica si „frumoasa” in latina.

Jasmin. In 1992, studiourile Disney ne prezenta filmul de animatie Aladin, inspirat din basmul Aladin si lampa fermecata. Intr-o zi, Aladin intalneste din intamplare o tanara frumoasa de care se indragosteste la prima vedere. Aceasta este nimeni alta decat unica fiica a sultanului de Agrahab, magnifica Jasmin. Numele de Jasmin semnifica „floare de iasomie” in persana.

Elsa nu mai are nevoie de prezentare. Eroina fimului Regatul de Gheata, aparut in 2013, este idolul fetitelor. Prenumele de Elsa, derivat din Elisabeth, figureaza in topul 10 al preferintelor parintilor si semnifica „Dumnezeu este milostiv” in ebraica. Si numele surorii sale, Ana se bucura de popularitate. Ana semnifica „a avea mila, a binevoi”.

Lasă un răspuns