Un nume nu este ceva care se poate schimba de la o zi la alta sau de la un an la altul, ci este ales pe viata. Si este cu siguranta cea mai importanta decizie pe care o iei pentru un copil.

Care sunt deci cele mai importante trucuri si sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi numele copilului tau iubit?

 

Tine cont de armonia sonora. Atunci cand alegi un prenume pentru copilul tau, trebuie sa tii cont in primul rand de numele sau de familie. Trebuie sa pronunti de mai multe ori cu voce tare numele ales alaturi de numele de familie pentru a verifica daca consonanta este armonioasa.

Frumusetea numelui nu este singurul lucru de care trebuie sa tii cont, si ci sentimentele pe care ti le trezeste acesta atunci cand il pronunti cu voce tare. Ai mare grija si atunci cand vrei sa dai mai multe nume copilului si la ce combinatii pot da initialele.

Tine cont si de un alt aspect important- bebelusul tau cu un nume foarte dragut sau simpatic, va deveni la un moment un adult care nu trebuie sa se rusineze din cauza numelui sau.  Si de obicei, copiii care poarta nume mai originale sau mai excentrice sunt cel mai adesea tachinati de copii la scoala. De asemenea, numele foarte populare, purtata de toata lumea nu sunt cea mai  buna idee.

 

Un nume mai lung este cel mai adesea prescurtat pentru a se putea pronunta mai usor. Incearca deci sa iti imaginezi si cum va suna numele copilului prescurtat sau folosit sub forma de diminutiv.

O alta tendinta foarte raspandita este cea a numelor de origine straina, cat mai originale. Dar incearca sa te gandesti la cum vor reactiona cei din jur carnd il vor auzi. Un nume original poate sa fie extrem de atractiv, dar devine frustrant sau enervant atunci cand tot trebuie sa il repeti sau sa il pronunti pe litere. Cel mai usor – sa alegi un nume care se scrie asa cum se pronunta.

Un alt sfat de care poti sa tii cont – cere parerea sau ajutorul prietenilor sau familiei. Dar decizia finala este bineinteles a parintilor.

Lasă un răspuns