Etimologie: rival, amabil, viclean, binevoitor

Sarbatoare: 24 august

 

Minimul pe care l-am putea afirma despre Amelia este ca are o personalitate puternica. Autoritara, individualista, directiva, Amelia nu este o persoana supla. Cauta sa se impuna si sa straluceasca in societate, sa fie privita si admirata. Mandra, orgolioasa, Amelia cauta perfectiunea si pare facuta sa comande. Vrea sa obtina primul loc in toate si se dovedeste a fi, in unele situatii, aroganta, furioasa si invidioasa in momentul in care ceva nu iese asa cum isi doreste. Se simte adesea singura si neinteleasa de aceea prefera, in aceste cazuri sa adopte un comportament tiranic si egocentric, deloc pe placul persoanelor din anturajul sau. Cu toate acestea, Amelia este dotata cu o serie de calitati de necontestat: activa, directa, cinstita si directa, demna de incredere si generoasa.

 

In Amelia coexista doua tendinte antagoniste: o latura umana, sensibila, idealista si o latura egoista si personala. Aceste doua tendinte ii confera Ameliei numeroase atitudini contradictorii. Copil, Amelia isi doreste sa fie in centrul atentiei si da dovada de un comportament teatral sau excentric. Principalul sau scop este sa nu treaca neobservata. Este sensibila la flaterie si naiva in unele situatii.

 

Activa, Amelia simte nevoia sa se refugieze in vise. Este atrasa de irational, misticism si muzica. Are un gust pronuntat pentru calatoriile in tari indepartate. Amelia este o romantica si, chiar daca nu recunoaste acest lucru, viseaza ca intr-o zi sa isi intalneasca printul pe cal alb, viseaza la simbioza, la osmoza, la puritate insa asta nu inseamna ca ii va ierta eventualele greseli partenerului de viata, chiar din contra.

 

Amelia este atrasa de profesiile independente, artistice, in raport cu creatia – stilist, designer – sau cu obiectele de lux (moda, blanuri, bijuterii, parfumuri), de un post de conducere, de o meserie din sfera justitiei, medicinei sau presei.

Lasă un răspuns