Etimologie: mare, picatura

Sarbatoare: 1 aprilie

 

Miriam este extrem de selectiva cand vine vorba de alegerea prietenilor si relatiilor. Va cauta, inainte de toate, armonia si pacea, va incerca, pe cat posibil, sa evite conflictele. Voluntara, exigenta si perfectionista, Miriam are pretentii de la persoanele din jurul sau si isi asuma fara probleme responsabilitatile. Emotiva si sensibila, Miriam are tendinta sa isi interiorizeze sentimentele si emotiile, sa le acumuleze. Miriam este o persoana intuitiva, simte cand cineva din anturajul sau are o problema. Se multumeste sa numeasca acest dar drept fler, ceea ce altii numesc intuitie.

 

Aptitudinea aceasta o va determina sa isi indrepte atentia spre o profesie cu ajutorul careia va reusi sa isi ajute semenii. Persoanele din anturajul sau nu au curajul sa o contrazica, Miriam este extrem de sigura pe judecata sa. Nu va intelege de ce acestea nu sunt de acord cu ea. Sub aparenta blanda, calma si rezervata se ascunde un temperament entuziast si pasional. Latura sa vizionara ii permite sa fie cu un pas inaintea celorlalti: idei inovatoare, concepte noi. Miriam este umarul de sprijin al prietenelor sale. Copil, Miriam este calma si blanda, sensibila, pasionata de papusi. Parintii trebuie sa o incurajeze pe Miriam sa aiba incredere in sine si sa ii dea responsabilitati specifice varstei.

 

Exigenta, perfectionista, Miriam ii cere acelasi lucru partenerului de viata. Prietenii, familia si copiii ocupa un loc privilegiat in viata sa, incearca sa le acorde cat mai mult timp, afectiune si iubire insa asteapta acelasi lucru in schimb. Partenerul de viata trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor sale.

 

Dotata cu o importanta capacitate de munca, Miriam are nevoie de contactele exterioare, de diversitate si varietate. O activitate care ii permite sa sfatuiasca, sa asculte si sa ajute va fi pe placul sau: invatamant, mediere, psihologie, consiliera matrimoniala, parapsihologie sau activitati legate de estetica, arta, cultura si scris.

Lasă un răspuns