Esti curios sa ali care este semnificatia numelui David? Daca raspunsul este da, atunci te afli in cel mai potrivit loc.

Istoria numelui David

Cei care cauta sa afle semnificatia numelui David trebuie sa cunoasca cate ceva si despre istoria acestuia. David este al doilea rege din Israel si unul dintre cei mai mari profeti, intre 1015 si 976 i.Ch. Tanar cioban, David reuseste sa il ucida pe Goliath doar cu o prastie. Rege sacru, face din Ierusalem capitala sa. Este un tanar poet. Si in ziua de azi, crestinii si evreii se hranesc cu psalmii scrisi de el. Dupa moartea sa, poporul spera ca unuldin descendentii sai sa fie Mesia.

Etimologia numelui David

Daca te intrebi ce inseamna numele David? Inseamna: A iubi

Sarbatoare: 26 iunie

David este o persoana afectuoasa, sensibila si timida, blanda si emotiva. Insa, David este destul de greu de inteles datorita a doua tendinte contradictorii care il va domina de-a lungul vietii. Una din aceste tendinte il impinge sa se afirme, sa straluceasca si sa fie autonom. Una il face sa depinda de persoanele din jurul sau, sa se supuna si sa coopereze. Lui David ii este destul de greu sa armonizeze aceste doua tendinte si sa isi afirme personalitatea. Timid in mod obisnuit, David trece rapid de la o stare la alta. Acum este calm, acum este negru de furie.

Semnificatia numelui David

David simte nevoia sa fie admirat, este o persoana destul de vanitoasa. Din semnificatia numelui David distingem faptul ca el va cauta, de-a lungul vietii siguranta, atat afectiva cat si financiara. David va fi mai dependent de mediul familial decat isi doreste. Copilaria lui David este una destul de dificila. S-ar putea sa aiba probleme cu unul din parinti, probleme ce pot sa tulbure aceasta persoana sensibila.

Semnificatia numelui David ne spune ca el are o inclinatie pentru limbile straine iar parintii nu trebuie sa neglijeze acest lucru. Deoarece are tendinta sa fie lenes, parintii trebuie sa ii favorizeze autonomia, sa il lase sa faca ce activitati isi doreste. Temator, imaginatia ii joaca adesea feste, s-ar putea sa fie chinuit noapte de cosmaruri.

Etimologia, originea si semnificatia numelui David

David inseamna A IUBI. Sau cu alte cuvinte a fi indragostit, a simti o mare afectiune pentru o persoana.

Descifrand tainele din semnificatia numelui, aflam ca David are nevoie de siguranta financiara, este atras de bani si de puterea pe care acestia i-o ofera. In dragoste David este ambivalent, dependent de partenera sa de viata careia ii cere sprijin si afectiune. Ii este destul de greu sa isi manifeste sentimentele, pare la prima vedere o fire rece.

Semnificatia numelui David dicteaza clar: AMBITIOS. David va fi atras de o profesie liberala, de o profesie in raport cu banii (gestiune, contabilitate, afaceri, finante, banci), de cele in raport cu oferirea unor sfaturi, cele ce necesita contactul cu oamenii sau comertul.

Semnificatia numelui David, semnul astrologic

Caracterul lui David este influentat de semnul Berbec. In spatele aparentei sale de dur se ascunde un tip simpatic. Sociabil, ii este extrem de usor sa se integreze intr-un grup. Inteligent, stie cum sa profite de relatiile sale pentru a-si duce obiectivele la bun sfarsit.
Autoritar, nu ii place sa fie dominat si prefera sa sa isi deschida propria afacere decat sa se supuna ordinelor din partea unei persoane, oricare ar fi aceasta.

Daca vrei sa afli in continuare care este semnificatia numelui David, citeste randurile de mai jos. Direct, prefera sa ii spuna direct unei persoane ce il deranjeaza decat sa se ascunda dupa degete.

Chiar daca are tendinta sa critice, ii este destul de greu sa isi recunoasca propriile greseli.
Lui David ii place competitia si nu ezita sa dubleze eforturile pentru a-si dovedi originalitatea si competentele. Are nevoie de timp pentru a ierta o greseala. Natura complexa, David poate pedepsi la fel de tare pe cum iubeste.

Hiperactiv, lui David ii place sa se regaseasca in focul actiunii. Vrea sa actioneze la fel de rapid ca si umbra sa. Esecul nu il destabilizeaza deloc. Are intotdeauna un plan de rezerva. Este extrem de creativ. Este interesat de profesii din sfera artei, informaticii sau politicii. Se poate interesa in egala masura de jurnalism. Lui David ii plac schimbarile. Descurcaret, gaseste intotdeauna o oportunitate in fiecare situatie. Disciplinat, are propriile sale principii de la care nu se abate, orice ar fi. Exigent, are tendinta sa isi impuna ideile. Entuziast, este dinamic si munceste din greu pentru a obtine rezultate satisfacatoare. Chiar daca se mai intampla sa le ceara parerea celor apropiati, David isi urmeaza cel mai adesea propria intuitie.

Culoarea lui David

Cei care vor sa cunoasca semnificatia numelui David trebuie sa ii stie si culoarea. Culoarea lui David este verdele, simbol al libertatii.

Care sunt celebritatile care poarta numele de David?

Printre celebritatile care poarta numele de David ii putem aminti pe DJ-ul David Guetta, cantaretul francez, David Hallyday, fiul lui Hohnny Hallyday si Sylvie Vartan. Realizatorul american David Lynch caruia ii datoram filme precum Elephant Man sau Lost Highway. Cantaretul american David Bowie. Actorul american David Duchovny, cunoscut in special pentru rolul din X Files si Californication.

Iluzionistul David Copperfield, actorul american David Arquette. Fostul fotbalist David Beckham, sotul Victoriei Beckham, fosta Spice Girls.

La fel ca si celelalte nume din Vechiul Testament, David este un prenume care nu se va demoda prea curand.

1 COMENTARIU

  1. Tot ce scrie aici ma descris complet vorbesc serios exact asa sunt eu

Lasă un răspuns