Esti curios sa afli semnificatia numelui Matei, un nume popular? Atunci citeste randurile de mai jos.

Etimologia numelui Matei

Matei inseamna darul lui Dumnezeu

Sarbatoare: 16 noiembrie

 

Istoria numelui Matei

Matei era unul din cei 12 apostoli alesi de Hristos. Inainte de a fi Apostol a fost vames. Matei este si unul din cei patru evanghelisti, este autorul primei Evanghelii. Este ocrotitorul saracilor. De aceea, atunci cand intampini dificultati financiare este bine sa i te rogi cu credinta si rugaciunea iti va fi ascultata. Matei a murit ca martir in Etiopia, a fost ars pe rug de catre pagani.

Semnificatia numelui Matei

Matei este o persoana matura care nu suporta mediocritatea. Este idealist, umanist, altruist, inspirat si inteligent. In prima parte a vietii, Matei va fi extrem de sensibil, dependent de mediul familial, amical sau afectiv. Matei, care de obicei este nascut in zodia Varsator, este o fire prietenoasa caruia ii place sa fie inconjurat de cat mai multe persoane. Isi alege cu grija prietenii. Este dificil de afirmat cum este Matei, introvertit sau extrovertit? Comunicarea este relativ importanta pentru Matei insa, din cauza unor mecanisme inhibitoare poate fi blocata. Lui Matei nu ii plac jumatatile de masura si, in momentul in care vorbeste, nu abordeaza subiecte precum starea vremii ci un subiect care il pasioneaza.

Intelectual, Matei este o persoana intuitiva, energica, luptatoare, cu o vointa puternica. Da ce e mai bun din el in momentul in care este motivat sau cand gaseste un sens vietii sale. Copil, Matei este amabil, generos si serviabil in ciuda faptului ca la scoala se dovedeste a fi agresiv cand un coleg il supara intr-un fel sau altul. Semnificatia numelui Matei ne ajuta sa aflam ca parintii trebuie sa comunice cat mai mult cu el, altfel tinde sa se inchida in sine in momentul in care se simte neinteles si neglijat.

Etimologia, originea si semnificatia numelui Matei

Uitandu-ne prin filele de istorie, aflam ca Matei inseamna darul lui Dumnezeu. Asta inseamna ca baietii cu numele Matei vor fi vazuti de cei din jur ca fiind un dar de la Dumnezeu.

Destul de sociabil, lui Matei ii plac contactele umane si isi doreste, mai mult decat orice, sa isi realizeze ambitiile. Este un barbat viril, direct, onest, directiv, pasianal si fidel si are aceleasi pretentii din partea unei partenere de viata. Viseaza sa isi intemeieze o familie, instinctul paternal fiind extrem de dezvoltat in cazul sau.

In cariera, baietii cu nume Matei

Barbat cuceritor si ambitios, Matei vizeaza puterea si nu este indiferent la sfera materiala. Ar putea fi interesat de urmatoarele domenii: gestiune, finante, politie, politica, pedagogie, medicina, psihologie, de o profesie din domeniul creativitatii, jurnalism sau comert.

Semnul astrologic pentru Matei

Vrei sa afli semnificatia numelui Matei? Atunci trebuie sa cunosti si semnul astrologic corespondent. Pentru Matei, semnul astrologic este Berbec. Acesta din urma are reactii scurte, imediate si puternice. Are tendinta sa se muleze caracterului sau, urmand circumstantele.

Lunatic si impulsiv, Berbecului nu ii place sa isi planifice viitorul. Prefera sa traiasca de la o zi la alta, are tendinta sa actioneze uneori fara sa gandeasca si, nu face cele mai potrivite calcule in fata unor obstacole. Nu ii este frica de dificultati. Inima sa este singurul sau handicap. Ii este frica sa iubeasca, de teama sa nu sufere sau sa fie dezamagit.

Culoarea lui Matei

Vrei sa afli in continuare semnificatia numelui Matei? Atunci afla ca Matei are ca si culoare rosul. Culoare calda, rosul se potriveste de minune cu caracterul puternic al lui Matei. Amestec de sentimente paradoxale, aceasta culoare scoate perfect in evidenta personalitatea lui Matei: senzualitatea si sexualitatea, pericolul si curajul, interdictia si ardoarea, furia si iubirea. Aceste fatete duble se refera la absolut toti cei care poarta numele de Matei.

Care este piatra sa pretioasa?

Onixul negru este piatra pretioasa pentru Matei. Aceasta piatra pretioasa este cunoscuta pentru faptul ca intareste sistemul imunitar, ii ajuta pe cei care o poarta sa isi controleze mai eficient emotiile, calitate care lui Matei ii lipseste cel mai adesea.

Cifra lui Matei

Daca vrei sa afli care este semnificatia numelui Matei trebuie sa ii cunosti si cifra norocoasa. Ei bine, cifra lui Matei este 1. 1 este un simbol al alter-ego-ului. Efectiv, Matei are nevoie sa se recentreze pentru a-si gasi calea.

Matei si femeile

Domeniul sentimental este si el important atunci cand vorbim despre semnificatia numelui Matei. Pentru Matei femeile reprezinta prestigiul. Drept urmare, partenera sa de viata trebuie sa fie perfecta si admirata de toata lumea. Sentimentele sale se nasc din aceasta admiratie. Aspectul fizic este deosebit de important pentru Matei. Cauta sa isi impresioneze anturajul pentru a se simti el insusi implinit si mandru.

Are nevoie de o femeie stabila din punct de vedere emotional si optimista pentru a-l ajuta sa scape de natura sa intunecata.

Atunci cand este indragostit, Matei este atent, sincer si indemanatic. Nu ii este frica de casatorie, de angajament. Ziua in care isi gaseste jumatatea este o zi de sarbatoare pentru el. Insa, din cauza ca ii este frica ca cineva sa nu ii fure femeia exceptionala de langa el, are tendinta sa devina posesiv. Un lucru este sigur, nu ai cum sa te plictisesti langa el.

Lasă un răspuns