Etimologie: darul lui Dumnezeu

Sarbatoare: 16 noiembrie

 

Matei este o persoana matura care nu suporta mediocritatea. Este idealist, umanist, altruist, inspirat si inteligent. In prima parte a vietii, Matei va fi extrem de sensibil, dependent de mediul familial, amical sau afectiv. Matei, care de obicei este nascut in zodia Varsator, este o fire prietenoasa caruia ii place sa fie inconjurat de cat mai multe persoane. Isi alege cu grija prietenii. Este dificil de afirmat cum este Matei, introvertit sau extrovertit? Comunicarea este relativ importanta pentru Matei insa, din cauza unor mecanisme inhibitoare poate fi blocata. Lui Matei nu ii plac jumatatile de masura si, in momentul in care vorbeste, nu abordeaza subiecte precum starea vremii ci un subiect care il pasioneaza.

 

Intelectual, Matei este o persoana intuitiva, energica, luptatoare, cu o vointa puternica. Da ce e mai bun din el in momentul in care este motivat sau cand gaseste un sens vietii sale. Copil, Matei este amabil, generos si serviabil in ciuda faptului ca la scoala se dovedeste a fi agresiv cand un coleg il supara intr-un fel sau altul. Parintii trebuie sa comunice cat mai mult cu el altfel tinde sa se inchida in sine in momentul in care se simte neinteles si neglijat.

 

Destul de sociabil, lui Matei ii plac contactele umane si isi doreste, mai mult decat orice, sa isi realizeze ambitiile. Este un barbat viril, direct, onest, directiv, pasianal si fidel si are aceleasi pretentii din partea unei partenere de viata. Viseaza sa isi intemeieze o familie, instinctul paternal fiind extrem de dezvoltat in cazul sau.

 

Barbat cuceritor si ambitios, Matei vizeaza puterea si nu este indiferent la sfera materiala. Ar putea fi interesat de urmatoarele domenii: gestiune, finante, politie, politica, pedagogie, medicina, psihologie, de o profesie din domeniul creativitatii, jurnalism sau comert.

LĂSAȚI UN MESAJ