Etimologie – asemeni coralului, fata tanara

Sarbatoare – 18 mai

Coralia este o femeie fermecatoare, placuta si sociabila chiar daca la prima vedere pare introvertita, prudenta si neincrezatoare. Emotivitatea sa este deosebit de puternica, sensibilitatea sa epidermica ceea ce o face destul de sensibila in cazul celui mai mic traumatism afectiv. Este normal sa isi doreasca sa se protejeze. In ciuda acestui lucru este mereu preocupata de ceilalti, dornica sa ii ajute. De o mare plasticitate emotionala, usor ranita de viata, Coralia are tendinta sa se refugieze uneori in reverie sau in himere, mai mult sau mai putin realiste sau utopice. Este atrasa de tot ce tine de magie, de fantastic si de paradisul artificial (mai ales daca este nascuta pe data de 9, 27 sau 18 a lunii).

Preocupata mereu de fericirea familiei sale si de responsabilitatile oferite de parintii sai, Coralia face cu usurinta abstractie de ea insasi. Astfel, copil, Coralia va fi o sora mai mare excelenta care o va inlocui pe mama sa la nevoie. Insa atentie, nu trebuie sa abuzezi de generozitatea sa si de sufletul sau mare deoarece Coralia nu are tendinta sa se sacrifice sau sa se inscrie in rolul de victima.

Tandretea si afectiunea ii sunt necesare, educatia oferita de parintii sai trebuie sa fie una supla si stricta totodata. Parintii trebuie sa evite orice forma de agresivitate in ceea ce o priveste pe Coralia deoarece nu ii va face decat rau. O activitate artistica este de preferat, la fel ca orice fel de exprimare artistica, teatrala spre exemplu pentru a-i permite sa scape de emotivitatea care o caracterizeaza de cele mai multe ori.

Coralia este receptiva si intuitiva, adora sa viseze si sa idealizeze, este interesata de arta si de orice alta forma de expresie. Pe plan sentimental ii va fi destul de greu sa isi gaseasca limitele, deoarece abnegatia sa o poate duce pe un drum in care fericirea nu este mereu prezenta asa cum si-ar dori ea.

Exceleaza in profesii cu caracter umanitar sau social. Este atrasa de profesiile sau domeniile mai putin conventionale – parapsiholog, vraci sau medium.

Lasă un răspuns