Etimologie: coroana

Sarbatoare: 25 mai

Emotiva, Stefania este o persoana extrem de sensibila, preocupata de familia si caminul sau. Stefania este o persoana afectuoasa, activa, dinamica si independenta, capabila sa isi asume responsabilitatile inca de la o varsta frageda. Este pregatita sa depuna eforturile necesare mentinerii armoniei in jurul sau. Stefania este o persoana excesiv de nervoasa insa compenseaza aceasta nervozitate printr-o activitate extrem de bine orchestrata deoarece dispune de o buna capacitate de organizare. Diplomata si nuantata de obicei, Stefania poate, din cauza impulsivitatii sau emotiei sa comita greseli.

La Stefania totul este legat de motivatie: cand isi doreste cu adevarat ceva, se va mobiliza pentru a obtine acel ceva. Copil, Stefania este atrasa de necunoscut si de dificultate. Acestea o atrage ca un magnet din cauza ca vrea sa isi depaseasca propria conditie inca de mica. Este o femeie scrupuloasa si perfectionista careia nu ii plac obligatiile sau constrangerile. In copilarie, Stefania este dezorganizata si afectuoasa, dornica sa isi faca parintii mandri de ea. Armonia familiala este fundamentala pentru Stefania, esentiala in dezvoltarea sa. Este atrasa de arta, dans si muzica.

Stefania este mandra, ambitioasa si vrea sa reuseasca in viata, sa conduca, sa dea ordine. Nu accepta cu usurinta un loc secund deoarece vrea sa straluceasca, sa fie un model pentru ceilalti. Si in dragoste opteaza pentru o pozitie dominanta si se arata elitista in alegerea partenerului de viata.

Stefania este adesea prinsa la mijloc intre dorinta de a reusi din punct de vedere profesional si intemeiera unei familii. Din cauza ca este perfectionista, implinirea celor doua obiective este adesea dificila. Poate fi influentata de familie in alegerea carierei. In caz contrar, Stefania, va fi atrasa de o profesie ce implica grija fata de semeni (medic, avocat, psiholog), de o profesie liberala sau de o profesie ce necesita precizia.

6 COMENTARII

 1. Ştefania Gâtea

  Tot ce ati zis aici este adevărat! Ma cheama Stefania si chiar sunt pasionata de arta pe care o practic, dans care fac si muzica pe care practic mereu. Acest articol pe care il citesc este unul adevărat!!!

 2. Mă cheamă și pe mine Ștefania ..deci tot ce scrie aici ..este pur adevăr !
  Nu credeam că există o „descriere ” a mea așa de bună în orice cuvânt mă regăsesc ! Și sunt pasionata de desen,arta,muzicali dans , sunt atlet de performanta și îmi place perfecțiunea ! ?

 3. Da si pe mine ma cheama stefania si chiar sunt pasionata de muzica si doresc in viitor sa devin medic. Buna semnificatie a numelui!

 4. Mă cheamă Stefania si ma regăsesc întru totul in descriere.

 5. OMG..
  tot ce am citit aici e adv….absolut totul…adc chiar sunt pasionata de arta si sunt mega emodiva

 6. Ma cheama Ștefania si tot ce spune este foarte adevarat

Lasă un răspuns