Etimologie – intaiul nascut

Sarbatoare – 22 August

Ruben este un barbat seducator care lasa impresia unei persoane echilibrate si armonioase. In aparenta, Ruben pare o persoana misterioasa ceea ce ii confera un farmec aparte. Exprimarea sa verbala si aptitudinea sa de a comunica este infranata de o timiditate care il determina uneori sa nu se simta in largul sau in societate. Cu toate acestea, Ruben este o persoana sociabila, placuta, sensibila la tot ceea ce inseamna frumusete si arta.

Este o persoana perfectionista ceea ce il face uneori exigent, critic, maniac uneori. Si sociabilitatea sa este una selectiva de cele mai multe ori: se angajeaza intr-o conversatie doar daca se simte increzator si considera ca merita efortul.

Ruben este genul de persoana care prefera sa fie singur decat prost insotit si isi rezerva momente de liniste sau de singuratate, veritabile retrageri strategice, departe de lume, de zgomot si de aglomeratie. Constient sau inconstient, Ruben cultiva secretul, misterul si prefera sa taca decat sa spuna banalitati.

Sensibil la atacuri, nervos, nelinistit, Ruben pune indoiala rationamentul celorlalti si are de cele mai multe ori nevoie sa fie sustinut sau ghidat. Ritmul sau de activitate este inegal, in functie de motivatia de moment. In plus, Ruben este un barbat sensibil chiar daca nu stie mereu sa arate acest lucru, mereu marcat intr-un fel sau altul de educatia primita de la parinti. In unele momente este tentat sa fuga de responsabilitati, in special de cele de ordin familial pe care le considera mult prea dificile.

Copil fiind, Ruben simte nevoia sa fie linistit, nu ii place zgomotele de niciun fel. Ii place sa gandeasca, sa mediteze insa simte nevoie sa isi consume energia debordanta prin exercitiu fizic. In momentele in care decide sa nu vorbeasca, nu are rost sa insisti sa il faci sa vorbeasca: te vei lovi de un zid si il vei jena. Isi considera viata privata si lasa doar anumite persoane sa intre in gradina sa secreta, alese dupa anumite criterii.

Ruben poseda un simt acut al justitiei si va reactiona violent in cazul in care se simte atacat sau din dorinta de a-si apara prietenii sau fratii. Lui Ruben ii place puterea, bunurile materiale si reusita. Este un ambitios capabil sa-si mobilizeze curajul in orice situatie. Acelasi lucru am putea spune despre forta si energia sa pe care stie sa le mobilizeze cand este nevoie. Adora sa cucereasca si sa isi depaseasca limitele ori de cate ori este nevoie.

Ruben adora sporturile, actiunea dar si tot ceea ce este mai putin obisnuit, bizar chiar. Pe plan sentimental este enigmatic si complicat. Acelasi lucru putem afirma si despre viata sa afectiva si sexuala. Ruben face un pas inainte si doi inapoi, trece de la o indiferenta aparenta la o gelozie feroce extrem de rapid. Acest lucru s-ar putea explica prin teama de a nu suferi.

Profesiile ideale pentru Ruben sunt cele legate de estetica, frumusete, arta, gastronomie, profesii aflate in stransa legatura cu domeniul social (justitie) sau medical, paramedical dar si cele tehnice sau stiintifice (inginerie).

3 COMENTARII

Lasă un răspuns