Serialul Game of Thrones s-a bucurat de un asemenea succes încât părinții au început să își boteze copiii cu numele personajelor preferate din serial. Arya, Khaleesi, Sansa…descoperă cele mai populare prenume inspirate din serialul Game of Thrones.

Robb. Diminutivul prenumelui Robert, Robb nu este un prenume atât de solicitat la noi în țară, spre deosebire de verișorul său, care a cunoscut un succes fulgurant în special în rândul familiilor regale. Acest prenume scurt este un diminutiv de la Robert, cu origini germanice, vine de la hrod care înseamnă glorie și bhert care înseamnă strălucit. Robb este un băiat puternic, solid. Este intuitiv și neîncrezător, devotat și exigent, generos, dinamic și neobosit. În serial, Robb Stark este interpretat de Richard Madden.

Catelyn. Prenumele Catelyn nu este foarte frecvent la noi în țară. Provine din grecescul kataros care semnifică pur. Micuța Catelyn este conștientă pe deplin de valoarea sa. Dinamică și curioasă, Catelyn este în egală măsură perseverentă și face tot ce îi stă în putere să își ducă la bun sfârșit obiectivele mărețe. În serial, Catelyn Stark este interpretată de Michelle Fairley.

Sansa. Acest prenume extrem de rar însă de succes din serialul Game of Thrones, Sansa, ar putea fi pe placul părinților care sunt adepții prenumelor care se termină în a. Prenumele Sansa semnifică a consacra. Sansa visează să fie apreciată, iubită și protejată. Feminină și fermecătoare, lui Sansa îi place să aibă grijă de ea și să seducă persoanele de sex opus. Sansa Stark este interpretată în serial de Sophie Turner.

Arya. Prenumele de Arya este din ce în ce mai popular. Derivatul său, Aria, nu este atât de frecvent, este purtat de mai puțin de 100 de persoane. Arya este un prenume melodios ce provine din ebraicul aria care semnifică cântec. Elegantă și discretă, micuța Arya se știe pune în valoare în mod instinctiv. De altfel, este extrem de fidelă. Arya Stark este interpretată de Maisie Williams.

Daenerys. Acest prenume asociază două origini: dae care semnifică măreție și coreeanul Nery care semnifică femeie. În serial, personajul are o natură timidă la prima vedere însă un caracter puternic, chiar autoritar, însă îl folosește rareori. Daenerys este în egală măsură lucidă și conștientă de realitatea lumii care o înconjoară.

Lasă un răspuns