Etimologie – sfatul lupului.
Sarbatoare – 7 Iulie.

Extrem de popular in ultimii ani, prenumele de Raul a fost preluat la noi din tarile apusene. Raul reprezinta varianta portugheza si spaniola a numelui Ralph, extrem de popular in onomastica englezeasca. Raul inseamna sfatul lupului.

Sf. Raoul a trait in Anglia secolului XVI. In ziua in care s-a covertit a fost spanzurat de oamenii reginei Elizabeth I. Raul vine de la germanul rad (sfat) si wulf (lup) de unde si semnificatia de sfatul lupului.

Raul poseda un caracter secret, interiorizat si determinat chiar daca este o persoana mai inceata si laborioasa. Lui Raul ii place sa gandeasca inainte problema. Nelinistit, Raul isi pune o multime de intrebari in legatura cu marile probleme ale existentei.

Deviza care i se potriveste ca o manusa este Gandesc deci exist. Raul este rational, are un spirit analitic. Totusi, din cauza ca cifra 7 este una karmica, Raul ar putea fi influentat, de-a lungul vietii de doua curente antagoniste: pe de o parte, tendinta antagonista care ii confera un spirit sceptic, capabil de ironie, pe de alta parte o tendinta irationala si mistica, susceptibila de a-l conduce spre ezoterism, spiritualitate, astrologie, alchimie.

Nu trebuie sa crezi ca Raul este asociat si ca isi petrece toata viata cu nasul in carti. Este o persoana calduroasa, comunicativa. In momentul in care este pasionat de subiect, nu il mai poti opri din vorbit. Are o mare putere de seductie dar nu profita de ea. Raul este un barbat profund, stabil si serios.

Copil fiind, Raul este curios de aceea parintii trebuie sa fie la inlatimea intrebarilor cel putin ciudate puse de acesta. Parintii lui Raul trebuie sa ii dezvolte acestuia sociabilitatea deoarece are tendinta sa devina izolat. Raul are sentimentul ca este o fiinta speciala, aparte. Acest sentiment apare in special in jurul varstei de 13 ani. Este varsta ideala la care parintii trebuie sa incurajeze latura artistica a lui Raul.

Lui Raul ii place sa cerceteze lucrurile in amanunt, intr-un context al calmului si al linistii. Raul este atras de tot ce este original si avangardist. Viata sa afectiva nu este simpla. Numarul 52, numarul sau, ii provoaca dificultati in relatia cu femeile. Pudic, neincrezator, prudent si rezervat, raceala sa aparenta le poate descuraja pe unele femei.

De altfel, Raul prefera sa fie singur decat prost insotit. Daca viata de cuplu nu este una implinita, Raul prefera celibatul sau va alege o ruta sentimentala independenta, deloc conformista.

Cuvantul cheie al lui Raul este fara indoiala motivatia. Motivatia il insoteste peste tot, in tot ceea ce face.

Fara indoiala, Raul este un ambitios inca de mic copil, oportunist si muncitor. Rabdarea este unul din principalele sale atuuri, cuvantul reusita face parte din vocabularul sau de zi cu zi. In ceea ce priveste profesia aleasa, Raul si-ar putea indrepta atentia spre urmatoarele domenii: cercetare, stiinte exacte (matematica, fizica, chimie). Domeniile mai avangardiste, disciplinele care analizeaza omul si viata acestuia (psihologie, astrologie, pedagogie, arheologie, ecologie) sau bunastarea omului (consilier, reformator), relatiile internationale.

Lasă un răspuns