Etimologie: piatra, stanca, puternic

Sarbatoare: 29 iunie

Petru este un barbat puternic insa mai greu de inteles. Pe de o parte, Petru este caracterizat de un temperament coleric, excitabil si pasional. Pe de alta parte, Petru este un temperament secretos, introvertit, timid si chiar inhibat. Individualist si punand un mare pret pe libertate, Petru este o persoana pe care te poti baza in orice circumstante. Exista cazuri in care lui Petru ii este greu sa se faca inteles, reactiile sale sunt adesea imprevizibile: poate foarte bine sa aiba o reactie brutala si violenta cand nu ii convine ceva sau chiar din contra, sa se inchida in sine, dand dovada de o sensibilitate mai mult sau mai putin dureroasa.

Diplomatia, tactul si dialogul nu sunt punctele sale forte, in schimb se poate lauda cu o intuitie extrem de bine dezvoltata. Exista doua posibilitati in cazul lui Petru cand vine vorba de a actiona in societate: fie se dedica trup si suflet activitatilor sale, fie se refugiaza intr-o inactivitate totala.

Copil, Petru isi doreste sa se impuna de mic si va depune multe eforturi, va consuma multa energie pentru a se face respectat de cei din jur. Parintii trebuie sa evite sa il vexeze in vreun fel si sa incerce sa favorizeze in cazul sau comunicarea verbala, capitol la care nu sta atat de bine. Elev eminent, Petru reuseste in tot ce isi propune pe plan profesional, reuseste sa isi impresioneze profesorii datorita logicii sale. Versatilitatea sa il determina sa devin autodidact.

Lui Petru ii place sa straluceasca in societate, sa fie privit, sa fie un exemplu demn de urmat de ceilalti iar pentru asta nu ezita sa apeleze la simtul sau teatral care este innascut. Pe plan sentimental este fidel, generos cu conditia ca autoritatea sa sa nu fie pusa la indoiala. Daca nu i se acorda atentia cuvenita poate deveni posesiv si gelos.

Petru va prefera o profesie aflata in stransa legatura cu banii si finantele sau profesii tehnice, specializate (inginer, mecanic, informatician) sau profesii din domeniul cercetarii. Petru ar putea fi atras si de profesii din domeniul paranormalului.

1 COMENTARIU

  1. […] primul dintre discipolii Mântuitorului care au ales să i se confeseze. Iisus îi dă numele de Petru, cel pe care te poți sprijii și baza. Petru este o persoană hotărâtă și ambițioasă care nu […]

Lasă un răspuns